Over

Het ontstaan

De VRVoetbalschool is rond februari 2015 in het leven geroepen door Lucky Buwalda en Lex van Hees. Het idee is ontstaan bij voetbalclub AMVJ toen de vraag naar vrouwenvoetbal aanzienlijk steeg.

Trainer Lucky Buwalda traint binnen AMVJ verder ook de keepers van de selectie. Lex van Hees traint AMVJ VR1 en speelt zelf in AMVJ 4.

Het idee

Als trainers merkten we dat de vraag naar vrouwenvoetbal steeg. De motieven waren heel divers, de een had een interesse voor voetbal gewekt, de ander verhuisde voor studie naar Amsterdam en wilde de conditie op pijl houden voor de wedstrijden thuis.

Voor veel anderen bleek de VRVoetbalschool bleek een perfect opstapje naar het echte veldvoetbal, want veel meiden die begonnen met voetbal bij de VRVoetbalschool, speelden een half jaar later in een volwaardig team. Bij voetbalclub AMVJ spelen in een jaar tijd 2 compleet nieuwe elftallen, met allemaal meiden uit de VRVoetbalschool.

In de media

In de zomer van 2017, na het succes van de OranjeLeeuwinnen op het EK, kwam de VRVoetbalschool in het nieuws bij stadszender AT5. Bekijk hieronder het nieuwsfragment dat AT5 maakte.